Bollenerfgoed Werkgroep Behoud en Herbestemming Bollenerfgoed

Nieuws

Bollenerfgoed bij Tulip Experience Amsterdam
22-03-2023
Ook dit jaar krijgen de bezoekers van Tulip Experience Amsterdam in Noordwijkerhout informatie over historische bollenschuren. De Werkgroep Bollenerfgoed heeft in de hal een kleine expositie ingericht, waarbij de aandacht wordt gevestigd op bollenschuren en ander bollenerfgoed. Toeristen en recreanten kunnen zien dat bollenschuren van belang zijn voor het landschap van de Duin- en Bollenstreek en op welke manier ze voor de toekomst behouden kunnen blijven. Mooie promotie voor ons werk! https://tulipexperienceamsterdam.nl
Lees verder
Bollenschuren in de Top 10 van de Bollenstreek
13-04-2022
In een lijstje met toeristische hoogtepunten van de Duin- en Bollenstreek komen we op de 4e plaats in de Top-8 bollenschuren tegen. Als voorbeeld wordt één van de laatste houten bollenschuren in de Duin- en Bollenstreek genoemd: de Groene Bollenschuur in Hillegom.
Lees verder
Bollenerfgoed te zien bij Tulip Experience
25-03-2022
Bezoekers van de toeristische attractie Tulip Experience Amsterdam in Noordwijkerhout krijgen daar ook informatie over historische bollenschuren. De Werkgroep Bollenerfgoed van het CHG kreeg de kans om in de hal een kleine foto-expositie in te richten, vlakbij de filmzaaltje in de vorm van een bollenschuur. Daar wordt uitgelegd waarom bollenschuren en ander bollenerfgoed zo waardevol zijn voor de cultuurhistorie en het landschap van de Duin- en Bollenstreek en op welke manier bollenschuren voor de toekomst behouden kunnen blijven. Mooie promotie voor ons werk! https://tulipexperienceamsterdam.nl
Lees verder
Bollenschuur Hillegom wijkt voor replica met appartementen
19-02-2022
Helaas lukt het ons niet altijd om eigenaren en gemeentebesturen te overtuigen van behoud van bollenerfgoed. De bollenschuur van Jonkheer aan de Stationsweg 13 in Hillegom wordt afgebroken. Op die plaats komen zeven appartementen. Het gebouw wordt een replica van het huidige gebouw. Wij hadden liever gezien dat de originele bollenschuur, die achter de beplating zit, behouden blijft met een nieuwe bestemming.
Lees verder
Aandacht voor bollenschuren bij Bollenstreek Omroep
27-11-2019
Het TV-programma Podium van Bollenstreek Omroep besteedde op 27 november 2019 aandacht aan het werk van de Werkgroep Bollenerfgoed van het CultuurHistorisch Genootschap Duin- en Bollenstreek.
Lees verder
Uit de media: Iconen van de Bollenstreek
01-12-2016
Bollenschuren. Het zijn de pakhuizen van de Bollenstreek, waarin bloembollen werden gedroogd en verwerkt. Twintig jaar geleden was dit industrieel-agrarisch erfgoed nog ten dode opgeschreven. Nu zijn bijna honderd bollenschuren beschermd monument. Bovendien hebben veel schuren een nieuwe bestemming als woning, kantoor of winkel.
Lees verder